More

    Published on

    ΑρχικήCook with usΠαραδοσιακό Σπανακόρυζο. Η κλασική σπιτική συνταγή

    Παραδοσιακό Σπανακόρυζο. Η κλασική σπιτική συνταγή

    - Advertisement -

    Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα ελληνικά φαγητά, γεμάτο άρωμα και θρεπτικά συστατικά. Απλό, υγιεινό και γευστικό, μπορεί να σταθεί τόσο ως κύριο πιάτο όσο και ως συνοδευτικό. Παρακάτω θα βρεις μια παραδοσιακή συνταγή για να το απολαύσεις όπως το φτιάχνουν στα ελληνικά σπίτια.

    Υλικά:

    • 500g. Φρέσκο σπανάκι (πλυμένο και χοντροκομμένο)

      - Advertisement -
    • 1 Φλιτζάνι Ρύζι, εμείς επιλέγουμε το Καρολίνα

    • 1 Κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο

      - Advertisement -
    • 1 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

    • 1/2 φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο

      - Advertisement -
    • Χυμό από λεμόνι

    • 1 Άνηθος ψιλοκομμένος

    • 3 φλιτζάνια ζεστό νερό

    • 1 ΚΣ Αλάτι Μεσολογγίου

    • 1/2 ΚΣ Πιπέρι μαύρο τριμμένο

    Εκτέλεση:

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.

    Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζεστό νερό.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το φαγητό να “σταθεί” για λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.

    Tips:

    • Αν το θέλεις πιο λεμονάτο, μπορείς να προσθέσεις περισσότερο χυμό ή ξύσμα λεμονιού.

    • Πάει υπέροχα με λίγη φέτα από πάνω ή ένα κουταλάκι γιαούρτι στο πλάι.

    Τελευταία άρθρα

    MIKEL loves BISCOFF® – 5 νέα ροφήματα που υπόσχονται μπισκοτένια απόλαυση!

    Η MIKEL, μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες καφέ στην Ελλάδα, συνεχίζει να καινοτομεί...

    Έπεσε η αυλαία για τον διάσημο φούρνο της Βάρκιζας

    Τίτλοι τέλους για τον διάσημο φούρνο της Βάρκιζας «Γεωργιάδης»! Ο φούρνος ήταν για πολλά χρόνια...

    Νέα Διάκριση για την Ioniki στα Greek Export Awards

    Η Ioniki τιμήθηκε πρόσφατα με μια σημαντική διάκριση, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή της δέσμευση στην...

    Νέα “Φλογέρα” με κρέμα Τσουρέκι & Πραλίνα από την Ioniki!

    Η Ioniki λανσάρει τη νέα της δημιουργία, τη «Φλογέρα με κρέμα Τσουρέκι & Πραλίνα»,...

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ

    MIKEL loves BISCOFF® – 5 νέα ροφήματα που υπόσχονται μπισκοτένια απόλαυση!

    Η MIKEL, μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες καφέ στην Ελλάδα, συνεχίζει να καινοτομεί...

    Έπεσε η αυλαία για τον διάσημο φούρνο της Βάρκιζας

    Τίτλοι τέλους για τον διάσημο φούρνο της Βάρκιζας «Γεωργιάδης»! Ο φούρνος ήταν για πολλά χρόνια...

    Νέα Διάκριση για την Ioniki στα Greek Export Awards

    Η Ioniki τιμήθηκε πρόσφατα με μια σημαντική διάκριση, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή της δέσμευση στην...

    Μοιράσου τη συνταγή σου μαζί μας και δες την να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας!