More

    Published on

    ΑρχικήCook with usΣπιτικό Τζατζίκι

    Σπιτικό Τζατζίκι

    - Advertisement -

    Ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή για τζατζίκι. Χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά και κυρίως στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά για να πετύχουμε την ιδανική υφή και γεύση. Όταν δεν μπορούμε να βρούμε τ

    Υλικά

    • 1 Αγγούρι μεγάλο
    • 1 Στραγγιστό Γιαούρτι
    • 1 Σκελίδα σκόρδο
    • 2 ΚΣ Ελαιόλαδο
    • 1 ΚΣ Ξύδι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι Alco
    • 1 ΚΣ Άνηθο ψιλοκομμένο (βάζουμε αποξηραμένο της Alco όταν δεν βρίσουμε φρέσκο)

    Προετοιμασία

    Προετοιμασία το αγγουριού

    - Advertisement -

    Καθαρίζουμε την φλούδα και τρίβουμε το αγγούρι στον χοντρό τρίφτη. Στραγγίζουμε το τριμμένο αγγούρι σε μια πετσέτα κουζίνας ή σε χαρτί κουζίνας και στύψτε το καλά για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο υγρό γίνεται.

    - Advertisement -

    Αναμείξτε τα υλικά

    Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Αρχικά ανακατεύουμε το τριμμένο αγγούρι με το στραγγισμένο αγγούρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τριμμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι, άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα.

    Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε το τζατζίκι μας ως συνοδευτικό ως ορεκτικό στα τραπέζια με ψητά κρέατα.

    Καλή Όρεξη – Bon Appetit!

    Τελευταία άρθρα

    Forum: Ξεκίνησε η HoReCa 2025

    Η έκθεση HoReCa 2025 έχει ανοίξει της πύλες της από 7-10 Φεβρουαρίου στους επαγγελματίες...

    Nikolas Bakery: Γλυκιές δημιουργίες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

    Η Nikolas Bakery παρουσιάζει δύο μοναδικές γλυκές προτάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την πιο ρομαντική...

    Τορτίγια Mexilla: Από τη Μεξικάνικη Παράδοση στην Ελληνική Κουζίνα

    Οι Τορτίγιες Mexilla αποδεικνύονται μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να εντάξουν στην καθημερινή...

    Haskos – Luigi: Αναλαμβάνει τη διανομή του Segafredo στην Ελλάδα

    Στην εταιρεία Haskos Coffee & Beverages - Caffe’ Luigi Ε.Π.Ε. περνάει σύμφωνα με τις πληροφορίες της BonAppetit.gr η διανομή του καφέ...

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ

    Forum: Ξεκίνησε η HoReCa 2025

    Η έκθεση HoReCa 2025 έχει ανοίξει της πύλες της από 7-10 Φεβρουαρίου στους επαγγελματίες...

    Nikolas Bakery: Γλυκιές δημιουργίες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

    Η Nikolas Bakery παρουσιάζει δύο μοναδικές γλυκές προτάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την πιο ρομαντική...

    Τορτίγια Mexilla: Από τη Μεξικάνικη Παράδοση στην Ελληνική Κουζίνα

    Οι Τορτίγιες Mexilla αποδεικνύονται μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να εντάξουν στην καθημερινή...

    Μοιράσου τη συνταγή σου μαζί μας και δες την να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας!