Αυτά τα πτι φουρ είναι ό,τι πιο κλασικό και αγαπημένο μπορείς να φτιάξεις για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Την συνταγή μας την παραχώρησε μια φίλη της ιστοσελίδας μας.
Με μισή μαργαρίνη και μισό βούτυρο για ισορροπία στη γεύση και την υφή, γίνονται αφράτα, αρωματικά και ελαφρώς μπισκοτένια.
Η μαρμελάδα και η σοκολάτα προσθέτουν μια γλυκιά έκπληξη σε κάθε μπουκιά!
Υλικά για την ζύμη
- 250 γρ. Μαργαρίνη
- 250 γρ. Φρέσκο βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 180 γρ. Άχνη ζάχαρη
- 45 ml Φρέσκο γάλα
- 1½ Βανίλια (ή ¾ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
- 1½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ Αλάτι
Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
- Μαρμελάδα βερίκοκο
- 300 γρ. Κουβερτούρα (γάλακτος ή υγείας)
- 1½ κ.σ. Αραβοσιτέλαιο
- 250 γρ Τρούφα (σε ένα μπολ)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε χτυπώντας τη μαργαρίνη μαζί με το φρέσκο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει λείο και κρεμώδες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή και εύπλαστη ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και σχηματίζουμε μικρά μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10–12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα γεμίσουμε.
“Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα, τα ενώνουμε ανά δύο με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο”
Στη συνέχεια, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το αραβοσιτέλαιο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, και βουτάμε τη μία άκρη από κάθε γεμιστό πτι φουρ στη σοκολάτα και αμέσως στην τρούφα όπου τα αφήνουμε να σταθούν για μερικά λεπτά όρθια.
Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πλήρως.