More

    Published on

    ΑρχικήCook with usΣπιτικό Τζατζίκι

    Σπιτικό Τζατζίκι

    - Advertisement -

    Ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή για τζατζίκι. Χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά και κυρίως στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά για να πετύχουμε την ιδανική υφή και γεύση. Όταν δεν μπορούμε να βρούμε τ

    Υλικά

    • 1 Αγγούρι μεγάλο
    • 1 Στραγγιστό Γιαούρτι
    • 1 Σκελίδα σκόρδο
    • 2 ΚΣ Ελαιόλαδο
    • 1 ΚΣ Ξύδι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι Alco
    • 1 ΚΣ Άνηθο ψιλοκομμένο (βάζουμε αποξηραμένο της Alco όταν δεν βρίσουμε φρέσκο)

    Προετοιμασία

    Προετοιμασία το αγγουριού

    - Advertisement -

    Καθαρίζουμε την φλούδα και τρίβουμε το αγγούρι στον χοντρό τρίφτη. Στραγγίζουμε το τριμμένο αγγούρι σε μια πετσέτα κουζίνας ή σε χαρτί κουζίνας και στύψτε το καλά για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο υγρό γίνεται.

    - Advertisement -

    Αναμείξτε τα υλικά

    Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Αρχικά ανακατεύουμε το τριμμένο αγγούρι με το στραγγισμένο αγγούρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τριμμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι, άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα.

    Σερβίρισμα

    Σερβίρουμε το τζατζίκι μας ως συνοδευτικό ως ορεκτικό στα τραπέζια με ψητά κρέατα.

    Καλή Όρεξη – Bon Appetit!

    Τελευταία άρθρα

    Σπιτική συνταγή για μπακαλιάρο με σκορδαλιά

    Ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης μας και τον "τιμάμε" στο...

    Αρτοζαχαροπλαστεία ΣΚΛΑΡΗΣ: Τρεις γενιές παράδοση στη γεύση

    Αν υπάρχει ένα σημείο που πρέπει να το επισκεφτείτε όταν θα έρθετε στην Καβάλα...

    Επισκεφτήκαμε το ιστορικό ζαχαροπλαστείο ΚΡΟΝΟΣ στην Έδεσσα και δοκιμάσαμε τις θρυλικές φλογέρες

    Στην καρδιά της Έδεσσας, ένα όνομα ξεχωρίζει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα: το ζαχαροπλαστείο Κρόνος....

    Η Ioniki φέρνει τρεις νέες χωριάτικες πίτες!

    Η Ioniki, με πολυετή εμπειρία στη δημιουργία εκλεκτών προϊόντων ζύμης, ανακοινώνει με χαρά το...

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ

    Σπιτική συνταγή για μπακαλιάρο με σκορδαλιά

    Ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης μας και τον "τιμάμε" στο...

    Αρτοζαχαροπλαστεία ΣΚΛΑΡΗΣ: Τρεις γενιές παράδοση στη γεύση

    Αν υπάρχει ένα σημείο που πρέπει να το επισκεφτείτε όταν θα έρθετε στην Καβάλα...

    Επισκεφτήκαμε το ιστορικό ζαχαροπλαστείο ΚΡΟΝΟΣ στην Έδεσσα και δοκιμάσαμε τις θρυλικές φλογέρες

    Στην καρδιά της Έδεσσας, ένα όνομα ξεχωρίζει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα: το ζαχαροπλαστείο Κρόνος....

    Μοιράσου τη συνταγή σου μαζί μας και δες την να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας!