Ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή για τζατζίκι. Χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά και κυρίως στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά για να πετύχουμε την ιδανική υφή και γεύση. Όταν δεν μπορούμε να βρούμε τ
Υλικά
- 1 Αγγούρι μεγάλο
- 1 Στραγγιστό Γιαούρτι
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 2 ΚΣ Ελαιόλαδο
- 1 ΚΣ Ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι Alco
- 1 ΚΣ Άνηθο ψιλοκομμένο (βάζουμε αποξηραμένο της Alco όταν δεν βρίσουμε φρέσκο)
Προετοιμασία
Προετοιμασία το αγγουριού
Καθαρίζουμε την φλούδα και τρίβουμε το αγγούρι στον χοντρό τρίφτη. Στραγγίζουμε το τριμμένο αγγούρι σε μια πετσέτα κουζίνας ή σε χαρτί κουζίνας και στύψτε το καλά για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο υγρό γίνεται.
Αναμείξτε τα υλικά
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Αρχικά ανακατεύουμε το τριμμένο αγγούρι με το στραγγισμένο αγγούρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τριμμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι, άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε το τζατζίκι μας ως συνοδευτικό ως ορεκτικό στα τραπέζια με ψητά κρέατα.