More

    Published on

    ΑρχικήCook with usΚαλοκαιρινά μύδια με κέλυφος a la Greca

    Καλοκαιρινά μύδια με κέλυφος a la Greca

    - Advertisement -

    Το Ελληνικό καλοκαίρι θέλει τα θαλασσινά του και τα μύδια που είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες. Η συνταγή είναι από την Κρήτη από εστιατόριο 50 ετών.

    Για την προετοιμασία του θα χρειαστούμε 15-20 μύδια με κέλυφος, ένα ποτήρι λευκό κρασί, λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά μουστάρδα, χυμό από λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΥΔΙΩΝ

    - Advertisement -

    Μια από τις πιο βασικές διαδικασίες είναι το πλύσιμο και καθάρισμα των μυδιών. Αφού θα πλύνουμε τα μύδια με βουρτσάκι αφαιρούμε του μουστάκι του με μια κίνηση προς τα πάνω.

    ΥΛΙΚΑ

    • 15-20 Μύδια σε κέλυφος
    • 1-2 κουταλιές Ελαιόλαδο
    • 1 ποτήρι κρασί λευκό
    • 1 Κουταλιά μουστάρδα
    • Χυμό ενός λεμονιού
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    και προαιρετικά σάλτσα κίτρινης ντομάτας Agromonte 

    - Advertisement -

    “Σάλτσα κίτρινης ντομάτας Agromonte”

    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

    Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βράζουμε καλά. Σε αυτό το σημείο αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε την σάλτσα Σικελίας Agromonte και να συνεχίσετε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.

    - Advertisement -

    ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.

    Καλή Όρεξη – Bon Appetit!

    Τελευταία άρθρα

    Forum: Ξεκίνησε η HoReCa 2025

    Η έκθεση HoReCa 2025 έχει ανοίξει της πύλες της από 7-10 Φεβρουαρίου στους επαγγελματίες...

    Nikolas Bakery: Γλυκιές δημιουργίες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

    Η Nikolas Bakery παρουσιάζει δύο μοναδικές γλυκές προτάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την πιο ρομαντική...

    Τορτίγια Mexilla: Από τη Μεξικάνικη Παράδοση στην Ελληνική Κουζίνα

    Οι Τορτίγιες Mexilla αποδεικνύονται μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να εντάξουν στην καθημερινή...

    Haskos – Luigi: Αναλαμβάνει τη διανομή του Segafredo στην Ελλάδα

    Στην εταιρεία Haskos Coffee & Beverages - Caffe’ Luigi Ε.Π.Ε. περνάει σύμφωνα με τις πληροφορίες της BonAppetit.gr η διανομή του καφέ...

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ

    Forum: Ξεκίνησε η HoReCa 2025

    Η έκθεση HoReCa 2025 έχει ανοίξει της πύλες της από 7-10 Φεβρουαρίου στους επαγγελματίες...

    Nikolas Bakery: Γλυκιές δημιουργίες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

    Η Nikolas Bakery παρουσιάζει δύο μοναδικές γλυκές προτάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την πιο ρομαντική...

    Τορτίγια Mexilla: Από τη Μεξικάνικη Παράδοση στην Ελληνική Κουζίνα

    Οι Τορτίγιες Mexilla αποδεικνύονται μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να εντάξουν στην καθημερινή...

    Μοιράσου τη συνταγή σου μαζί μας και δες την να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας!