Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΠαραδοσιακοί λαχανοντολμάδες αυγολέμονο...

Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες αυγολέμονο για το σπίτι

Οι λαχανοντολμάδες είναι αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής και Βαλκανικής κουζίνας και δεν μπορούν να λείπυν από κανένα Ελληνικό σπίτι.

Ας δούμε τα συστατικά

  • Ένα λάχανο (μεσαίο μέγεθος)
  • 500 γραμμάρια κιμά από μοσχαρίσια λάπα
  • 150 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 1 Κρεμμύδι λευκό
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό ματσάκι άνιθο
  • Λίγο αλάτι και μαύρο τριμμένο πιπέρι AL-CO
  • 2 Κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 2 Λεμόνια
  • 2 Αυγά
  • 1 Κουταλιά της σούπας Κόρν Φλαόυρ
  • 50 γραμμάρια Βούτυρο αγελάδας
  • 100 ml Γάλα

Προετοιμασία λάχανου

Ξεκινάμε με την προετοιμασία του λάχανου. Καθαρίζουμε καλά το λάχανο από φύλλα που είναι στο εξωτερικό και που έχουν εκδορές ή χτυπήματα. Με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι και την ‘καρδιά‘ του. Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το κοτσάνι προς τα κάτω και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί. Το καλύπτουμε με καπάκι για να πετύχουμε πιο σύντομη βράση. Μετά από περίπου 15 λεπτά κάνουμε δοκιμή με το μαχαίρι αν έχει βράσει το λάχανο. Εφόσον το μαχαίρι μπαίνει εύκολα τότε το λάχανο έχει γίνει.

Προετοιμασία γέμισης

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα του κιμά και ανά τακτά διαστήματα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και τέλος τον μαϊντανό, άνιθο, το αλάτι και πιπέρι. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να αφομοιωθούν όλα μαζί.

Προετοιμασία του λαχανοντολμά

Αφαιρούμε με μεγάλη προσοχή ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο. Με μια κουταλιά της σούπας βάζουμε μια ποσότητα στην μέση του φύλλου και διπλώνουμε τις άκρες του και στην συνέχεια κάνουμε την κίνηση του τυλίγματος.

Το μαγείρεμα

Στρώνουμε αρχικά μερικά φύλλα, εκείνα που δεν μας είναι χρήσιμα, στο πάτο της κατσαρόλας και βάζουμε τους ντολμάδες μέσα, ώστε να είναι σφιχτά μεταξύ τους. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καλύπτουμε τους ντολμάδες με ένα πιάτο και αν έχουμε και με ένα βαρύ αντικείμενο, όπως πχ μια πέτρα την βάζουμε από πάνω. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Προετοιμασία αυγολέμονο

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και τα ξανα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί γίνει το αυγολέμονο. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αυγολέμονο μέχρι να γίνει η κρέμα μας.

Η bonappetit.gr χρησιμοποιεί στις συνταγές μπαχαρικά από την εταιρεία AL-CO 

alco

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και κριθαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και κριθαράκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες Έλληνες. Η λέξη «γιουβέτσι» προέρχεται από την τουρκική λέξη güveç, η οποία αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο φαγητών...

Gazpacho. Η καλοκαιρινή δροσερή σούπα λαχανικών

Η καταγωγή της σούπας Gazpacho προέρχεται από την Ισπανική Ανδαλουσία. Φημολογείται πως οι ρίζες της φτάνουν στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής. Η Γκασπάτσο ήταν η σούπα των αγροτών και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εδώ...

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Η συνταγή για Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει ρίζες της στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε αυτά που έχουν παράδοση την αλιεία. Ο συνδυασμός του κρασιού, της ντομάτας της ζάχαρης με μπαχαρικά, όπως...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img