Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΜπατζίνα. Η πεντανόστιμη...

Μπατζίνα. Η πεντανόστιμη Θεσσαλική ζυμαρόπιτα

H Μπατζίνα είναι είδος πίτας που γίνεται χωρίς φύλλο και για αυτό συχνά ονομάζεται και ζυμαρόπιτα. Η προέλευση της είναι από την Ήπειρο και από την Θεσσαλία. Ήταν η πίτα των βοσκών και γινόταν συνήθως με τυρί Μπάτζο απ’ όπου πήρε και το όνομα της.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Η συνταγή είναι πολύ απλή και απαιτεί λίγα συστατικά

  • 200g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 Κολοκυθάκια
  • 100g Μπάτζο ή Φέτα
  • 1 κγ Bakin Powder
  • 3 Αυγά
  • 100ml Γάλα
  • 1/2 Κγ Αλάτι
  • Λίγο άνιθο
  • Μαύρο πιπέρι ALCO
  • 1 Κς Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στο ψιλό και στην συνέχεια τα σουρώνουμε ώστε να αποβάλλουν την περίσσια υγρασία τους. Σε μια σκάφη βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα καλά. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και πιπέρι και τα ξανά χτυπάμε. Τα μεταφέρουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τον ψιλοκομμένο άνιθο. Ξανά ανακατεύουμε καλά.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Λαδώνουμε ένα ταψί με το ελαιόλαδο. Αδειάζουμε το χυλό μας στο ταψί και το στρώνουμε καλά. Προσθέτουμε σε διαφορετικά σημεία μεγάλα κομμάτια Μπάτζο ή Φέτα. Προθερμάνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Περιμένουμε να κρυώσει και τα κόβουμε σε μερίδες. Προαιρετικά μπορούμε να τα συνοδέψουμε με γαλοτύρι ή σως γιαουρτιού.

Καλή Όρεξη – Bon Appetit!

alco

 H BonAppetit,gr χρησιμοποιεί στις συνταγές μπαχαρικά της εταιρείας Al-Co

Disclaimer:  Συνταγή προέρχεται από την προσωπική συλλογή των συντακτών της σελίδας  BonAppetit.gr.  Κάθε ομοιότητα με άλλη πρέπει να θεωρηθεί τυχαία. 

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβαρλάκια της θείας Σουλτάνας

Τα γιουβαρλάκια ήταν η αγαπημένη συνταγή της θείας Σουλτάνας. Μας έμαθε να τα κάνουμε με παραδοσιακό τρόπο, όπως τα έκανε η γιαγιά της στο χωριό. Η συνταγή είναι πάνω από 100 χρονών και εκτός από την ιστορική έχει και...

Το 4ο της κατάστημα άνοιξε η αλυσίδα Mc Donald’s στην Θεσσαλονίκη

Στο Mediterranean Cosmos στην κεντρική πλατεία του εμπορικού κέντρου άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο το νέο κατάστημα η αλυσίδα Mc Donald's. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η παραδοσιακή σπιτική Ρεβιθάδα

Η ρεβιθάδα είναι μια σούπα - πιάτο που αγαπάνε οι φαν των οσπρίων. Το αν την αποκαλέσουμε σούπα ή πιάτο εξαρτάται από την ποσότητα του υγρού στοιχείου που έχει Η ρεβιθάδα είναι παραδοσιακό πιάτο που μαγειρεύεται κυρίως από τα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img