More

    Published on

    ΑρχικήCook with usΗ αυθεντική σάλτσα Caesar: Η μυστική συνταγή της «Σαλάτας του Καίσαρα»

    Η αυθεντική σάλτσα Caesar: Η μυστική συνταγή της «Σαλάτας του Καίσαρα»

    - Advertisement -

    Σάλτσα για Σαλάτα Caesar’s μπορεί να θεωρείται κλασική αμερικάνικη γεύση, όμως η καταγωγή της έχει έναν ιδιαίτερα ανάμεικτο διεθνή χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε πριν από 100 χρόνια το 1924 από έναν μετανάστη Ιταλο-αμερικανό σεφ, τον Caesare Cardini  από όπου και πήρε το όνομα του, στο εστιατόριο του, στην Τιχουάνα του Μεξικού!

    Οι φήμες λένε πως εκείνη τη μέρα ο Caesar (Cardini) αυτοσχεδίασε με υλικά που είχε διαθέσιμα στην διάθεση του. Αντζούγιες, σκόρδο, λεμόνι, κρόκο αυγού, μουστάρδα, σώς Ουότσεστερ κ.α. και δημιούργησε μια σάλτσα που έμελλε να γίνει θρυλική αρχικά για του εστιατορίου του και με στην συνέχεια να την υιοθετήσει η αμερικάνικη κουζίνα, ενώ με την πάροδο του χρόνου ολόκληρη η «δυτική» γαστρονομία.

    - Advertisement -

    Από τότε, η Caesar’s dressing έγινε σύμβολο της gourmet και μοντέρνας γαστρονομίας με αρκετές παραλλαγμένες συνταγή. Εμείς εδώ σας δίνουμε την αυθεντική συνταγή ακριβώς όπως την έφτιαξε ο “Καίσαρας”.

    Μη φοβηθείτε την αντζούγια και το σκόρδο, αυτά δίνουν χαρακτήρα και «ώθηση» ακόμη και στην πιο απλή πράσινη σαλάτα.

    Στην σως χρησιμοποιείστε φρέσκα και αγνά υλικά που θα απογειώσουν την γεύση!

    - Advertisement -

    Εδώ είναι τα υλικά:

    • 3-4 Φιλέτα αντζούγιας

      - Advertisement -
    • 1 Κ.σ. Κάπαρη

    • 1 Σκελίδα σκόρδο

    • 1 Λεμόνι (χυμό)

    • 1 κ.γ. Μουστάρδα Dijon

    • 1 Κρόκο αυγού

    • 1 κ.γ. Σάλτσα Worcestershire

    • Αλάτι & Μαύρο Πιπέρι τριμμένο ALCO

    Προαιρετικά

    • 100 ml Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (εμείς το προτείνουμε για έξτρα γεύση)

    Εκτέλεση:

    Σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, λιώσε με πιρούνι τα φιλέτα αντζούγιας, την κάπαρη και το σκόρδο μέχρι να γίνουν μια πάστα. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού, το ξίδι, τη μουστάρδα, τον κρόκο αυγού και τη σάλτσα Worcestershire. Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Δοκίμασε και ρύθμισε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση σου.

    TIPS:

    • Αν θες μπορείς να προσθέσεις και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι στο τέλος πάνω στο μαρούλι για έξτρα γεύση!
    • Για να δώσεις έξτρα γεύση και ρευστότητα πρόσθεσε ακόμη μια κουταλιά ελαιόλαδο, ώστε να “γαλακτωματοποιηθεί” περισσότερο η σάλτσα.
    • Μπορείς να δώσεις έξτρα οξύτητα με μια κουταλιά ξίδι από κόκκινο σταφύλι
    • Για να γίνει η σαλάτα πλήρες γεύμα βάλε από πάνω φρυγανισμένη και κομμένη σε κύβους μια φέτα ψωμί

    Τελευταία άρθρα

    MIKEL loves BISCOFF® – 5 νέα ροφήματα που υπόσχονται μπισκοτένια απόλαυση!

    Η MIKEL, μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες καφέ στην Ελλάδα, συνεχίζει να καινοτομεί...

    Έπεσε η αυλαία για τον διάσημο φούρνο της Βάρκιζας

    Τίτλοι τέλους για τον διάσημο φούρνο της Βάρκιζας «Γεωργιάδης»! Ο φούρνος ήταν για πολλά χρόνια...

    Νέα Διάκριση για την Ioniki στα Greek Export Awards

    Η Ioniki τιμήθηκε πρόσφατα με μια σημαντική διάκριση, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή της δέσμευση στην...

    Νέα “Φλογέρα” με κρέμα Τσουρέκι & Πραλίνα από την Ioniki!

    Η Ioniki λανσάρει τη νέα της δημιουργία, τη «Φλογέρα με κρέμα Τσουρέκι & Πραλίνα»,...

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ

    MIKEL loves BISCOFF® – 5 νέα ροφήματα που υπόσχονται μπισκοτένια απόλαυση!

    Η MIKEL, μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες καφέ στην Ελλάδα, συνεχίζει να καινοτομεί...

    Έπεσε η αυλαία για τον διάσημο φούρνο της Βάρκιζας

    Τίτλοι τέλους για τον διάσημο φούρνο της Βάρκιζας «Γεωργιάδης»! Ο φούρνος ήταν για πολλά χρόνια...

    Νέα Διάκριση για την Ioniki στα Greek Export Awards

    Η Ioniki τιμήθηκε πρόσφατα με μια σημαντική διάκριση, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή της δέσμευση στην...

    Μοιράσου τη συνταγή σου μαζί μας και δες την να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας!