Το κριθαρώτο είναι η ελληνική εκδοχή του ριζότο, με κριθαράκι αντί για ρύζι, και συνδυάζει τη βελούδινη υφή με πλούσια γεύση. Σε αυτή τη συνταγή, το κοτόπουλο δένει υπέροχα με το κριθαράκι, ενώ το σοτάρισμα των λαχανικών προσθέτει αρώματα και γλυκύτητα. Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή για το καθημερινό τραπέζι, ιδανική για όλη την οικογένεια!
Υλικά (για 2-3 μερίδες)
- 1 Στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 250 γρ. Κριθαράκι (Μισό σακουλάκι)
- 1 Πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 Μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2-3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 500 ml ζωμός κοτόπουλου (ή όσο χρειαστεί)
- Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους και το θωρακίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τα αρώματα. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύοντας συνεχώς, όπως κάνουμε με το ριζότο. Συνεχίζουμε μέχρι το κριθαράκι να γίνει al dente και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε κατά προτίμηση. Σερβίρουμε ζεστό.