Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΜπατζίνα. Η πεντανόστιμη...

Μπατζίνα. Η πεντανόστιμη Θεσσαλική ζυμαρόπιτα

H Μπατζίνα είναι είδος πίτας που γίνεται χωρίς φύλλο και για αυτό συχνά ονομάζεται και ζυμαρόπιτα. Η προέλευση της είναι από την Ήπειρο και από την Θεσσαλία. Ήταν η πίτα των βοσκών και γινόταν συνήθως με τυρί Μπάτζο απ’ όπου πήρε και το όνομα της.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Η συνταγή είναι πολύ απλή και απαιτεί λίγα συστατικά

  • 200g Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 Κολοκυθάκια
  • 100g Μπάτζο ή Φέτα
  • 1 κγ Bakin Powder
  • 3 Αυγά
  • 100ml Γάλα
  • 1/2 Κγ Αλάτι
  • Λίγο άνιθο
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 Κς Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη στο ψιλό και στην συνέχεια τα σουρώνουμε ώστε να αποβάλλουν την περίσσια υγρασία τους. Σε μια σκάφη βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα καλά. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και πιπέρι και τα ξανά χτυπάμε. Τα μεταφέρουμε μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τον ψιλοκομμένο άνιθο. Ξανά ανακατεύουμε καλά.

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Λαδώνουμε ένα ταψί με το ελαιόλαδο. Αδειάζουμε το χυλό μας στο ταψί και το στρώνουμε καλά. Προσθέτουμε σε διαφορετικά σημεία μεγάλα κομμάτια Μπάτζο ή Φέτα. Προθερμάνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Περιμένουμε να κρυώσει και τα κόβουμε σε μερίδες. Προαιρετικά μπορούμε να τα συνοδέψουμε με γαλοτύρι ή σως γιαουρτιού.

Καλή Όρεξη – Bon Appetit!

alco

 H BonAppetit,gr χρησιμοποιεί στις συνταγές μπαχαρικά της εταιρείας Al-Co

Συνεχίστε να διαβάζετε

Η παραδοσιακή σπιτική Ρεβιθάδα

Η ρεβιθάδα είναι μια σούπα - πιάτο που αγαπάνε οι φαν των οσπρίων. Το αν την αποκαλέσουμε σούπα ή πιάτο εξαρτάται από την ποσότητα του υγρού στοιχείου που έχει Η ρεβιθάδα είναι παραδοσιακό πιάτο που μαγειρεύεται κυρίως από τα...

Σούπα φακές. Η πιο τέλεια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

Η σούπα Φακές έχει αρχαίες ρίζες και σήμερα ανήκει -και έχει δεσπόζουσα θέση- στην λίστα της λεγόμενης «Μεσογειακής διατροφής». Στην Ελλάδα είναι γνωστή ως Σούπα Φακές ή απλά ως «Φακές». Τις φακές τις αγαπάνε όλοι ή σχεδόν όλοι! Οι λόγοι...

Το πιο iconic ψωμί για τοστ το βρήκαμε στην Θεσσαλονίκη. Δείτε που μπορείτε να το βρείτε

Ένας ειδικός σκοπός της σελίδας BonAppetit.gr είναι να αναδεικνύει τα ξεχωριστά προϊόντα της Ελληνικής αγοράς. Ένα τέτοιο iconic ψωμί για τοστ το ανακαλύψαμε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης στον φούρνο - boulangerie FLEUR.  Το ψωμί έχει μοναδική σύνθεση με χαρούπι και...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img