Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΠρασοκεφτέδες Θεσσαλονίκης

Πρασοκεφτέδες Θεσσαλονίκης

Οι πρασοκεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Μακεδονίας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να τα συναντήσετε σε καλά εστιατόρια, όπου τα σερβίρουν ως ένα εκλεκτό starter ή μεζέ. Γίνονται γρήγορα με λίγα υλικά

Δείτε τα υλικά

  • 1 Μεγάλο πράσο (περίπου 1/2 κιλό)
  • Σέλινο
  • Μισό ματσάκι Άνιθο
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • Αλάτι
  • Mαύρο πιπέρι τριμμένο AL-CO
  • Λάδι για τηγάνισμα

Προετοιμασία

Ψιλοκόβουμε το πράσο, το σέλινο και τον άνιθο. Τα σωτάρουμε όλα μαζί χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να αποβάλουν την υγρασία και τα αρώματα τους. Μόλις δούμε ότι έχουν γίνει όλα ένα σώμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας πυκνός χυλός. τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Τηγάνισμα

Προθερμάνουμε ένα τηγάνι με το λάδι της προτίμησης σας. Η προτίμηση μας για το τηγάνισμα είναι το ηλιέλαιο που είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες και έχει χαμηλό κόστος. Αφού το λάδι έχει προθερμαθεί, με ένα κουτάλι της σούπας δημιουργούμε τους ‘κεφτέδες’ μας και τους τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές.

Σερβίρισμα

Αρχικά βάζουμε τους πρασοκεφτέδες σε ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να πάρει την παραπανίσια λιπαρότητα από το τηγάνισμα. Στην συνέχεια τους σερβίρουμε σκέτα ή με μια σώς. Μια δροσερή σώς γιαουρτιού είναι ιδανική για να τους συνοδέψει.

Καλή όρεξη! Bon Appetit!

alco

Η Bon Appetit μαγειρεύει με μπαχαρικά της εταιρείας AL-CO

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και κριθαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και κριθαράκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες Έλληνες. Η λέξη «γιουβέτσι» προέρχεται από την τουρκική λέξη güveç, η οποία αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο φαγητών...

Gazpacho. Η καλοκαιρινή δροσερή σούπα λαχανικών

Η καταγωγή της σούπας Gazpacho προέρχεται από την Ισπανική Ανδαλουσία. Φημολογείται πως οι ρίζες της φτάνουν στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής. Η Γκασπάτσο ήταν η σούπα των αγροτών και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εδώ...

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Η συνταγή για Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει ρίζες της στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε αυτά που έχουν παράδοση την αλιεία. Ο συνδυασμός του κρασιού, της ντομάτας της ζάχαρης με μπαχαρικά, όπως...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img