Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΠρασοκεφτέδες Θεσσαλονίκης

Πρασοκεφτέδες Θεσσαλονίκης

Οι πρασοκεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Μακεδονίας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να τα συναντήσετε σε καλά εστιατόρια, όπου τα σερβίρουν ως ένα εκλεκτό starter ή μεζέ. Γίνονται γρήγορα με λίγα υλικά

Δείτε τα υλικά

  • 1 Μεγάλο πράσο (περίπου 1/2 κιλό)
  • Σέλινο
  • Μισό ματσάκι Άνιθο
  • 150 γραμμάρια αλεύρι
  • Αλάτι
  • Mαύρο πιπέρι τριμμένο AL-CO
  • Λάδι για τηγάνισμα

Προετοιμασία

Ψιλοκόβουμε το πράσο, το σέλινο και τον άνιθο. Τα σωτάρουμε όλα μαζί χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε μέχρι να αποβάλουν την υγρασία και τα αρώματα τους. Μόλις δούμε ότι έχουν γίνει όλα ένα σώμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας πυκνός χυλός. τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Τηγάνισμα

Προθερμάνουμε ένα τηγάνι με το λάδι της προτίμησης σας. Η προτίμηση μας για το τηγάνισμα είναι το ηλιέλαιο που είναι ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες και έχει χαμηλό κόστος. Αφού το λάδι έχει προθερμαθεί, με ένα κουτάλι της σούπας δημιουργούμε τους ‘κεφτέδες’ μας και τους τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές.

Σερβίρισμα

Αρχικά βάζουμε τους πρασοκεφτέδες σε ένα απορροφητικό χαρτί ώστε να πάρει την παραπανίσια λιπαρότητα από το τηγάνισμα. Στην συνέχεια τους σερβίρουμε σκέτα ή με μια σώς. Μια δροσερή σώς γιαουρτιού είναι ιδανική για να τους συνοδέψει.

Καλή όρεξη! Bon Appetit!

alco

Η Bon Appetit μαγειρεύει με μπαχαρικά της εταιρείας AL-CO

Συνεχίστε να διαβάζετε

Η παραδοσιακή σπιτική Ρεβιθάδα

Η ρεβιθάδα είναι μια σούπα - πιάτο που αγαπάνε οι φαν των οσπρίων. Το αν την αποκαλέσουμε σούπα ή πιάτο εξαρτάται από την ποσότητα του υγρού στοιχείου που έχει Η ρεβιθάδα είναι παραδοσιακό πιάτο που μαγειρεύεται κυρίως από τα...

Σούπα φακές. Η πιο τέλεια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

Η σούπα Φακές έχει αρχαίες ρίζες και σήμερα ανήκει -και έχει δεσπόζουσα θέση- στην λίστα της λεγόμενης «Μεσογειακής διατροφής». Στην Ελλάδα είναι γνωστή ως Σούπα Φακές ή απλά ως «Φακές». Τις φακές τις αγαπάνε όλοι ή σχεδόν όλοι! Οι λόγοι...

Το πιο iconic ψωμί για τοστ το βρήκαμε στην Θεσσαλονίκη. Δείτε που μπορείτε να το βρείτε

Ένας ειδικός σκοπός της σελίδας BonAppetit.gr είναι να αναδεικνύει τα ξεχωριστά προϊόντα της Ελληνικής αγοράς. Ένα τέτοιο iconic ψωμί για τοστ το ανακαλύψαμε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης στον φούρνο - boulangerie FLEUR.  Το ψωμί έχει μοναδική σύνθεση με χαρούπι και...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img