Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΛαζάνια 'a la...

Λαζάνια ‘a la Pizza’ με mozarella και κόκκινη σάλτσα βασιλικού ψημένα στο φούρνο

Τα Λαζάνια είναι σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές το παλαιότερο ζυμαρικό. Η ονομασία τους προέρχεται από το laganum. Η κλασική τους εκδοχή είναι με κιμά, αλλά τι γίνεται όταν διανύουμε την περίοδο της νηστείας ή όταν δεν τρώμε κρέας;

Φτιάξαμε την συνταγή με κόκκινη σάλτσα που έχει βασιλικό. Ανάμεσα στα λαζάνια αντί για κιμά βάλαμε τριμμένη mozarella.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 Πακέτο Λαζάνια
  • 500g Τριμμένη Mozarella
  • 5 Μεγάλες ώριμες ντομάτες για σάλτσα
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 Καρότο
  • 1 κ.γλ Αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • Βασιλικός αποξηραμένος
  • Μπεσαμέλ
  • Γάλα
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις κάνουμε πολτό σε μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και την σάλτσα της ντομάτας που είχαμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε το αλάτι, μαύρο πιπέρι και τον βασιλικό. Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε προαιρετικά βάζουμε λίγη κανέλα και δάφνη στην σάλτσα).

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα μια σπιτική ή να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη της αρεσκείας σας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΖΑΝΙΩΝ

Παίρνουμε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος. Το λαδώνουμε και στρώνουμε μια – μια τις στρώσεις. Ανάμεσα σε κάθε στρώση από λαζάνια βάζουμε την σάλτσα, την τριμμένη μοτσαρέλα και τη μπεσαμέλ. Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα λαζάνια. Στο τέλος βάζουμε μια γερή στρώση μπεσαμέλ.

ΨΗΣΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ψήνουμε στον αέρα στους 185 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Αφήνουμε τα ψημένα Λαζάνια περίπου 20 λεπτά έξω για να κρυώσει η μπεσαμέλ και να μπορεί να κοπεί σε μερίδες.

Καλή Όρεξη! – Bon Appetit!

alco

Η Bon Appetit χρησιμοποιεί μπαχαρικά της AL-CO

Συνεχίστε να διαβάζετε

Vegan γεμιστές πιπεριές και ντομάτες με μόνο τρία υλικά

Τα γεμιστά είναι παραδοσιακό πιάτο της Ελλάδας. Σας παρουσιάζουμε μια εναλλακτική vegan συνταγή με μόλις τρία συστατικά, αλάτι και πιπέρι. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 Πιπεριές 4 Ντομάτες 300g Ρύζι Καρολίνα 1 Κρεμμύδι ξηρό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 1 κ.γ. Αλάτι Λίγο Πιπέρι μαύρο...

Μπατζίνα. Η πεντανόστιμη Θεσσαλική ζυμαρόπιτα

H Μπατζίνα είναι είδος πίτας που γίνεται χωρίς φύλλο και για αυτό συχνά ονομάζεται και ζυμαρόπιτα. Η προέλευση της είναι από την Ήπειρο και από την Θεσσαλία. Ήταν η πίτα των βοσκών και γινόταν συνήθως με τυρί Μπάτζο απ' όπου...

Νέα σειρά KFC Veggie | Η αυθεντική γεύση των KFC, χωρίς κρέας!

Νέα KFC Veggie παρουσίασαν τα καταστήματα KFC στην Ελλάδα εν όψει της Σαρακοστής. Ποια είναι η ναυαρχίδα της σειράς Τα KFC Veggie κυκλοφόρησαν σε τέσσερις γευστικές προτάσεις, με την ναυαρχίδα να είναι το Veggie Bugrer! Το Veggie Burger έχει την ίδια...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img