More

    Published on

    ΑρχικήCook with usΛαζάνια 'a la Pizza' με mozarella και κόκκινη σάλτσα βασιλικού ψημένα στο...

    Λαζάνια ‘a la Pizza’ με mozarella και κόκκινη σάλτσα βασιλικού ψημένα στο φούρνο

    - Advertisement -

    Τα Λαζάνια είναι σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές το παλαιότερο ζυμαρικό. Η ονομασία τους προέρχεται από το laganum. Η κλασική τους εκδοχή είναι με κιμά, αλλά τι γίνεται όταν διανύουμε την περίοδο της νηστείας ή όταν δεν τρώμε κρέας;

    Φτιάξαμε την συνταγή με κόκκινη σάλτσα που έχει βασιλικό. Ανάμεσα στα λαζάνια αντί για κιμά βάλαμε τριμμένη mozarella.

    - Advertisement -

    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

    • 1 Πακέτο Λαζάνια
    • 500g Τριμμένη Mozarella
    • 5 Μεγάλες ώριμες ντομάτες για σάλτσα
    • 1 Κρεμμύδι
    • 1 Καρότο
    • 1 κ.γλ Αλάτι
    • Λίγο μαύρο πιπέρι
    • Βασιλικός αποξηραμένος
    • Μπεσαμέλ
    • Γάλα
    • Λίγο ελαιόλαδο

    ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

    Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις κάνουμε πολτό σε μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και την σάλτσα της ντομάτας που είχαμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε το αλάτι, μαύρο πιπέρι και τον βασιλικό. Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε προαιρετικά βάζουμε λίγη κανέλα και δάφνη στην σάλτσα).

    ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

    Μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα μια σπιτική ή να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη της αρεσκείας σας.

    - Advertisement -

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΖΑΝΙΩΝ

    Παίρνουμε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος. Το λαδώνουμε και στρώνουμε μια – μια τις στρώσεις. Ανάμεσα σε κάθε στρώση από λαζάνια βάζουμε την σάλτσα, την τριμμένη μοτσαρέλα και τη μπεσαμέλ. Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα λαζάνια. Στο τέλος βάζουμε μια γερή στρώση μπεσαμέλ.

    ΨΗΣΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

    Ψήνουμε στον αέρα στους 185 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

    - Advertisement -

    ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

    Αφήνουμε τα ψημένα Λαζάνια περίπου 20 λεπτά έξω για να κρυώσει η μπεσαμέλ και να μπορεί να κοπεί σε μερίδες.

    Καλή Όρεξη! – Bon Appetit!

    alco

    Η Bon Appetit χρησιμοποιεί μπαχαρικά της AL-CO

    Τελευταία άρθρα

    Forum: Ξεκίνησε η HoReCa 2025

    Η έκθεση HoReCa 2025 έχει ανοίξει της πύλες της από 7-10 Φεβρουαρίου στους επαγγελματίες...

    Nikolas Bakery: Γλυκιές δημιουργίες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

    Η Nikolas Bakery παρουσιάζει δύο μοναδικές γλυκές προτάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την πιο ρομαντική...

    Τορτίγια Mexilla: Από τη Μεξικάνικη Παράδοση στην Ελληνική Κουζίνα

    Οι Τορτίγιες Mexilla αποδεικνύονται μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να εντάξουν στην καθημερινή...

    Haskos – Luigi: Αναλαμβάνει τη διανομή του Segafredo στην Ελλάδα

    Στην εταιρεία Haskos Coffee & Beverages - Caffe’ Luigi Ε.Π.Ε. περνάει σύμφωνα με τις πληροφορίες της BonAppetit.gr η διανομή του καφέ...

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ

    Forum: Ξεκίνησε η HoReCa 2025

    Η έκθεση HoReCa 2025 έχει ανοίξει της πύλες της από 7-10 Φεβρουαρίου στους επαγγελματίες...

    Nikolas Bakery: Γλυκιές δημιουργίες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

    Η Nikolas Bakery παρουσιάζει δύο μοναδικές γλυκές προτάσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την πιο ρομαντική...

    Τορτίγια Mexilla: Από τη Μεξικάνικη Παράδοση στην Ελληνική Κουζίνα

    Οι Τορτίγιες Mexilla αποδεικνύονται μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να εντάξουν στην καθημερινή...

    Μοιράσου τη συνταγή σου μαζί μας και δες την να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας!