Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΛαζάνια 'a la...

Λαζάνια ‘a la Pizza’ με mozarella και κόκκινη σάλτσα βασιλικού ψημένα στο φούρνο

Τα Λαζάνια είναι σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές το παλαιότερο ζυμαρικό. Η ονομασία τους προέρχεται από το laganum. Η κλασική τους εκδοχή είναι με κιμά, αλλά τι γίνεται όταν διανύουμε την περίοδο της νηστείας ή όταν δεν τρώμε κρέας;

Φτιάξαμε την συνταγή με κόκκινη σάλτσα που έχει βασιλικό. Ανάμεσα στα λαζάνια αντί για κιμά βάλαμε τριμμένη mozarella.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 Πακέτο Λαζάνια
  • 500g Τριμμένη Mozarella
  • 5 Μεγάλες ώριμες ντομάτες για σάλτσα
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 Καρότο
  • 1 κ.γλ Αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • Βασιλικός αποξηραμένος
  • Μπεσαμέλ
  • Γάλα
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις κάνουμε πολτό σε μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και την σάλτσα της ντομάτας που είχαμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε το αλάτι, μαύρο πιπέρι και τον βασιλικό. Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε προαιρετικά βάζουμε λίγη κανέλα και δάφνη στην σάλτσα).

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα μια σπιτική ή να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη της αρεσκείας σας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΖΑΝΙΩΝ

Παίρνουμε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος. Το λαδώνουμε και στρώνουμε μια – μια τις στρώσεις. Ανάμεσα σε κάθε στρώση από λαζάνια βάζουμε την σάλτσα, την τριμμένη μοτσαρέλα και τη μπεσαμέλ. Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα λαζάνια. Στο τέλος βάζουμε μια γερή στρώση μπεσαμέλ.

ΨΗΣΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ψήνουμε στον αέρα στους 185 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Αφήνουμε τα ψημένα Λαζάνια περίπου 20 λεπτά έξω για να κρυώσει η μπεσαμέλ και να μπορεί να κοπεί σε μερίδες.

Καλή Όρεξη! – Bon Appetit!

alco

Η Bon Appetit χρησιμοποιεί μπαχαρικά της AL-CO

Συνεχίστε να διαβάζετε

Η παραδοσιακή σπιτική Ρεβιθάδα

Η ρεβιθάδα είναι μια σούπα - πιάτο που αγαπάνε οι φαν των οσπρίων. Το αν την αποκαλέσουμε σούπα ή πιάτο εξαρτάται από την ποσότητα του υγρού στοιχείου που έχει Η ρεβιθάδα είναι παραδοσιακό πιάτο που μαγειρεύεται κυρίως από τα...

Σούπα φακές. Η πιο τέλεια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

Η σούπα Φακές έχει αρχαίες ρίζες και σήμερα ανήκει -και έχει δεσπόζουσα θέση- στην λίστα της λεγόμενης «Μεσογειακής διατροφής». Στην Ελλάδα είναι γνωστή ως Σούπα Φακές ή απλά ως «Φακές». Τις φακές τις αγαπάνε όλοι ή σχεδόν όλοι! Οι λόγοι...

Το πιο iconic ψωμί για τοστ το βρήκαμε στην Θεσσαλονίκη. Δείτε που μπορείτε να το βρείτε

Ένας ειδικός σκοπός της σελίδας BonAppetit.gr είναι να αναδεικνύει τα ξεχωριστά προϊόντα της Ελληνικής αγοράς. Ένα τέτοιο iconic ψωμί για τοστ το ανακαλύψαμε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης στον φούρνο - boulangerie FLEUR.  Το ψωμί έχει μοναδική σύνθεση με χαρούπι και...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img