Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΛαζάνια 'a la...

Λαζάνια ‘a la Pizza’ με mozarella και κόκκινη σάλτσα βασιλικού ψημένα στο φούρνο

Τα Λαζάνια είναι σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές το παλαιότερο ζυμαρικό. Η ονομασία τους προέρχεται από το laganum. Η κλασική τους εκδοχή είναι με κιμά, αλλά τι γίνεται όταν διανύουμε την περίοδο της νηστείας ή όταν δεν τρώμε κρέας;

Φτιάξαμε την συνταγή με κόκκινη σάλτσα που έχει βασιλικό. Ανάμεσα στα λαζάνια αντί για κιμά βάλαμε τριμμένη mozarella.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 Πακέτο Λαζάνια
  • 500g Τριμμένη Mozarella
  • 5 Μεγάλες ώριμες ντομάτες για σάλτσα
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 Καρότο
  • 1 κ.γλ Αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι
  • Βασιλικός αποξηραμένος
  • Μπεσαμέλ
  • Γάλα
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις κάνουμε πολτό σε μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και την σάλτσα της ντομάτας που είχαμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε το αλάτι, μαύρο πιπέρι και τον βασιλικό. Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε προαιρετικά βάζουμε λίγη κανέλα και δάφνη στην σάλτσα).

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα μια σπιτική ή να χρησιμοποιήσετε μια έτοιμη της αρεσκείας σας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΖΑΝΙΩΝ

Παίρνουμε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος. Το λαδώνουμε και στρώνουμε μια – μια τις στρώσεις. Ανάμεσα σε κάθε στρώση από λαζάνια βάζουμε την σάλτσα, την τριμμένη μοτσαρέλα και τη μπεσαμέλ. Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα λαζάνια. Στο τέλος βάζουμε μια γερή στρώση μπεσαμέλ.

ΨΗΣΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ψήνουμε στον αέρα στους 185 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Αφήνουμε τα ψημένα Λαζάνια περίπου 20 λεπτά έξω για να κρυώσει η μπεσαμέλ και να μπορεί να κοπεί σε μερίδες.

Καλή Όρεξη! – Bon Appetit!

alco

Η Bon Appetit χρησιμοποιεί μπαχαρικά της AL-CO

Συνεχίστε να διαβάζετε

Νέα εμφάνιση για τα καφέ Jacobs από την JDE Professional Ελλάς

Νέα εμφάνιση για τον καφέ Jacobs της εταιρείας JDE Professional Hellas.

Σπιτικός Μουσακάς – Homemade Moussaka

Ο Μουσακάς θεωρείται ένα από τα πιο προβεβλημένα πιάτα της Ελληνικής γαστρονομίας και ένα από τα βασικά πιάτα στα εστιατόρια, ειδικότερα σε αυτά που βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα. Λόγω των πολλών παρασκευών είναι πολλές φορές αποτρεπτικό να το μαγειρεύουμε...

Καλοκαιρινά μύδια με κέλυφος a la Greca

Το Ελληνικό καλοκαίρι θέλει τα θαλασσινά του και τα μύδια που είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες. Η συνταγή είναι από την Κρήτη από εστιατόριο 50 ετών. Για την προετοιμασία του θα χρειαστούμε 15-20 μύδια με κέλυφος, ένα ποτήρι λευκό...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img