Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΣούπα μανιταριών βελουτέ...

Σούπα μανιταριών βελουτέ με σαφράν

Οι σούπες με μανιτάρια είναι διαδεδομένες στην Κεντροευρωπαική κουζίνα και τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει να αποκτούν την υπεραξία και στα ελληνικά τραπέζια. Οι σούπες από μανιτάρια είναι πολύ θρεπτικές χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γίνονται πολύ γρήγορα και έχουν σχετικά χαμηλό οικονομικό κόστος. Επιπλέον, εάν προστεθεί κάποιο υλικό, όπως για παράδειγμα το σαφράν, μπορεί να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει γκουρμέ χαρακτήρα. 

Συστατικά

  • 300g Μανιτάρια λευκά τύπου Champignon 
  • 1 Ξηρό λευκό κρεμμύδι 
  • 1 Καρότο 
  • 1 Μικρό κομμάτι Σελινόριζα (¼ από την ρίζα)
  • 4-5 Νήματα Σαφράν 
  • 100 ml Κρέμα γάλακτος 
  • 1 ΚΣ Ελαιόλαδο 
  • 1 ΚΓ Αλάτι 
  • 1 Λιγο Μαύρο τριμμένο πιπέρι 
  • 600ml Νερό

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και ξεφλουδίζουμε τα κεφάλια των μανιταριών. Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, με κομμένα καρότα, το σέλινο. Όλα μαζί τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, για να φτιάξουμε σπιτικό ζωμό. Προσθέτουμε το αλάτι. Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα καθαρισμένα  μανιτάρια.

Τσιγαρίζουνε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το πιπέρι και τα σκεπάζουμε με καπάκι. Τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν την υγρασία τους και τα αρώματα. Όταν βλέπουμε ότι τα μανιτάρια έχουν αποβάλλει την υγρασία τους και έχουν μαραίνει, προσθέτουμε το μισό ζωμό λαχανικών, το σαφράν και  συνεχίζουμε με πιο δυνατή φωτιά το βράσιμο για 10 λεπτά. 

Αφαιρούμε την σούπα από την φωτιά και με μπλέντερ, κατά προτίμηση «ράβδομπλεντερ» την πολτοποιούμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κοι ζωμό, εφόσον μας φαίνεται πυκνή η σούπα. Συνεχίζουμε για αλλά 10 λεπτά να βράσουμε την σούπα. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο κρουτόν!

Καλή όρεξη! Bon Appetit! 

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και κριθαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και κριθαράκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες Έλληνες. Η λέξη «γιουβέτσι» προέρχεται από την τουρκική λέξη güveç, η οποία αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο φαγητών...

Gazpacho. Η καλοκαιρινή δροσερή σούπα λαχανικών

Η καταγωγή της σούπας Gazpacho προέρχεται από την Ισπανική Ανδαλουσία. Φημολογείται πως οι ρίζες της φτάνουν στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής. Η Γκασπάτσο ήταν η σούπα των αγροτών και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εδώ...

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Η συνταγή για Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει ρίζες της στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε αυτά που έχουν παράδοση την αλιεία. Ο συνδυασμός του κρασιού, της ντομάτας της ζάχαρης με μπαχαρικά, όπως...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img