Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΣούπα μανιταριών βελουτέ...

Σούπα μανιταριών βελουτέ με σαφράν

Οι σούπες με μανιτάρια είναι διαδεδομένες στην Κεντροευρωπαική κουζίνα και τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει να αποκτούν την υπεραξία και στα ελληνικά τραπέζια. Οι σούπες από μανιτάρια είναι πολύ θρεπτικές χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γίνονται πολύ γρήγορα και έχουν σχετικά χαμηλό οικονομικό κόστος. Επιπλέον, εάν προστεθεί κάποιο υλικό, όπως για παράδειγμα το σαφράν, μπορεί να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει γκουρμέ χαρακτήρα. 

Συστατικά

  • 300g Μανιτάρια λευκά τύπου Champignon 
  • 1 Ξηρό λευκό κρεμμύδι 
  • 1 Καρότο 
  • 1 Μικρό κομμάτι Σελινόριζα (¼ από την ρίζα)
  • 4-5 Νήματα Σαφράν 
  • 100 ml Κρέμα γάλακτος 
  • 1 ΚΣ Ελαιόλαδο 
  • 1 ΚΓ Αλάτι 
  • 1 Λιγο Μαύρο τριμμένο πιπέρι 
  • 600ml Νερό

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και ξεφλουδίζουμε τα κεφάλια των μανιταριών. Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, με κομμένα καρότα, το σέλινο. Όλα μαζί τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, για να φτιάξουμε σπιτικό ζωμό. Προσθέτουμε το αλάτι. Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα καθαρισμένα  μανιτάρια.

Τσιγαρίζουνε ελαφρώς το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το πιπέρι και τα σκεπάζουμε με καπάκι. Τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν την υγρασία τους και τα αρώματα. Όταν βλέπουμε ότι τα μανιτάρια έχουν αποβάλλει την υγρασία τους και έχουν μαραίνει, προσθέτουμε το μισό ζωμό λαχανικών, το σαφράν και  συνεχίζουμε με πιο δυνατή φωτιά το βράσιμο για 10 λεπτά. 

Αφαιρούμε την σούπα από την φωτιά και με μπλέντερ, κατά προτίμηση «ράβδομπλεντερ» την πολτοποιούμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κοι ζωμό, εφόσον μας φαίνεται πυκνή η σούπα. Συνεχίζουμε για αλλά 10 λεπτά να βράσουμε την σούπα. Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο κρουτόν!

Καλή όρεξη! Bon Appetit! 

Συνεχίστε να διαβάζετε

Νέα εμφάνιση για τα καφέ Jacobs από την JDE Professional Ελλάς

Νέα εμφάνιση για τον καφέ Jacobs της εταιρείας JDE Professional Hellas.

Σπιτικός Μουσακάς – Homemade Moussaka

Ο Μουσακάς θεωρείται ένα από τα πιο προβεβλημένα πιάτα της Ελληνικής γαστρονομίας και ένα από τα βασικά πιάτα στα εστιατόρια, ειδικότερα σε αυτά που βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα. Λόγω των πολλών παρασκευών είναι πολλές φορές αποτρεπτικό να το μαγειρεύουμε...

Καλοκαιρινά μύδια με κέλυφος a la Greca

Το Ελληνικό καλοκαίρι θέλει τα θαλασσινά του και τα μύδια που είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες. Η συνταγή είναι από την Κρήτη από εστιατόριο 50 ετών. Για την προετοιμασία του θα χρειαστούμε 15-20 μύδια με κέλυφος, ένα ποτήρι λευκό...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img