Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΣπιτικό Τζατζίκι

Σπιτικό Τζατζίκι

Ακολουθεί μια παραδοσιακή συνταγή για τζατζίκι. Χρησιμοποιούμε τα πιο φρέσκα υλικά και κυρίως στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά για να πετύχουμε την ιδανική υφή και γεύση. Όταν δεν μπορούμε να βρούμε τ

Υλικά

  • 1 Αγγούρι μεγάλο
  • 1 Στραγγιστό Γιαούρτι
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 2 ΚΣ Ελαιόλαδο
  • 1 ΚΣ Ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι Alco
  • 1 ΚΣ Άνηθο ψιλοκομμένο (βάζουμε αποξηραμένο της Alco όταν δεν βρίσουμε φρέσκο)

Προετοιμασία

Προετοιμασία το αγγουριού

Καθαρίζουμε την φλούδα και τρίβουμε το αγγούρι στον χοντρό τρίφτη. Στραγγίζουμε το τριμμένο αγγούρι σε μια πετσέτα κουζίνας ή σε χαρτί κουζίνας και στύψτε το καλά για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο υγρό γίνεται.

Αναμείξτε τα υλικά

Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Αρχικά ανακατεύουμε το τριμμένο αγγούρι με το στραγγισμένο αγγούρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τριμμένο σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύδι, άνιθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε το τζατζίκι μας ως συνοδευτικό ως ορεκτικό στα τραπέζια με ψητά κρέατα.

Καλή Όρεξη – Bon Appetit!

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και κριθαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και κριθαράκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες Έλληνες. Η λέξη «γιουβέτσι» προέρχεται από την τουρκική λέξη güveç, η οποία αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο φαγητών...

Gazpacho. Η καλοκαιρινή δροσερή σούπα λαχανικών

Η καταγωγή της σούπας Gazpacho προέρχεται από την Ισπανική Ανδαλουσία. Φημολογείται πως οι ρίζες της φτάνουν στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής. Η Γκασπάτσο ήταν η σούπα των αγροτών και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εδώ...

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Η συνταγή για Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει ρίζες της στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε αυτά που έχουν παράδοση την αλιεία. Ο συνδυασμός του κρασιού, της ντομάτας της ζάχαρης με μπαχαρικά, όπως...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img