Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΨωμί χωρίς γλουτένη

Ψωμί χωρίς γλουτένη

Το ψωμί χωρίς γλουτένη είναι συχνά δυσεύρετο στην αγορά. Εδώ από  κάτω έχουμε την συνταγή από κορυφαίο φούρνο της Ελληνικής αγοράς

Τα συστατικά

500 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
20 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 7 γραμμάρια ξηρή (κατά προτίμηση μαγιά χωρίς γλυτένη)
10 γραμμάρια ζάχαρη
5 γραμμάρια αλάτι
20 γραμμάρια μαργαρίνη μαλακή
400 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση

Ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα

Σε μια λεκάνη αναμειγείουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ζυμώνουμε μέχρι να
δέσει καλά. Στο τέλος προσθέτουμε την μαργαρίνη. Βάζουμε την ζύμη μέσα σε βουτυρομένη φόρμα και την σκεπάζουμε για
45 λεπτά. Αλείφουμε την ζύμη με μαργαρίνη και την χαράζουμε. Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60
λεπτά

Προτεινόμενη υλικά

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και κριθαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και κριθαράκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες Έλληνες. Η λέξη «γιουβέτσι» προέρχεται από την τουρκική λέξη güveç, η οποία αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο φαγητών...

Gazpacho. Η καλοκαιρινή δροσερή σούπα λαχανικών

Η καταγωγή της σούπας Gazpacho προέρχεται από την Ισπανική Ανδαλουσία. Φημολογείται πως οι ρίζες της φτάνουν στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής. Η Γκασπάτσο ήταν η σούπα των αγροτών και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εδώ...

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Η συνταγή για Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει ρίζες της στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε αυτά που έχουν παράδοση την αλιεία. Ο συνδυασμός του κρασιού, της ντομάτας της ζάχαρης με μπαχαρικά, όπως...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img