Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΨωμί χωρίς γλουτένη

Ψωμί χωρίς γλουτένη

Το ψωμί χωρίς γλουτένη είναι συχνά δυσεύρετο στην αγορά. Εδώ από  κάτω έχουμε την συνταγή από κορυφαίο φούρνο της Ελληνικής αγοράς

Τα συστατικά

500 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
20 γραμμάρια μαγιά νωπή ή 7 γραμμάρια ξηρή (κατά προτίμηση μαγιά χωρίς γλυτένη)
10 γραμμάρια ζάχαρη
5 γραμμάρια αλάτι
20 γραμμάρια μαργαρίνη μαλακή
400 γραμμάρια νερό

Εκτέλεση

Ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα

Σε μια λεκάνη αναμειγείουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ζυμώνουμε μέχρι να
δέσει καλά. Στο τέλος προσθέτουμε την μαργαρίνη. Βάζουμε την ζύμη μέσα σε βουτυρομένη φόρμα και την σκεπάζουμε για
45 λεπτά. Αλείφουμε την ζύμη με μαργαρίνη και την χαράζουμε. Ψήνουμε σε προθερμανσμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60
λεπτά

Προτεινόμενη υλικά

Συνεχίστε να διαβάζετε

Vegan γεμιστές πιπεριές και ντομάτες με μόνο τρία υλικά

Τα γεμιστά είναι παραδοσιακό πιάτο της Ελλάδας. Σας παρουσιάζουμε μια εναλλακτική vegan συνταγή με μόλις τρία συστατικά, αλάτι και πιπέρι. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 Πιπεριές 4 Ντομάτες 300g Ρύζι Καρολίνα 1 Κρεμμύδι ξηρό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 1 κ.γ. Αλάτι Λίγο Πιπέρι μαύρο...

Λαζάνια ‘a la Pizza’ με mozarella και κόκκινη σάλτσα βασιλικού ψημένα στο φούρνο

Τα Λαζάνια είναι σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές το παλαιότερο ζυμαρικό. Η ονομασία τους προέρχεται από το laganum. Η κλασική τους εκδοχή είναι με κιμά, αλλά τι γίνεται όταν διανύουμε την περίοδο της νηστείας ή όταν δεν τρώμε κρέας; Φτιάξαμε...

Μπατζίνα. Η πεντανόστιμη Θεσσαλική ζυμαρόπιτα

H Μπατζίνα είναι είδος πίτας που γίνεται χωρίς φύλλο και για αυτό συχνά ονομάζεται και ζυμαρόπιτα. Η προέλευση της είναι από την Ήπειρο και από την Θεσσαλία. Ήταν η πίτα των βοσκών και γινόταν συνήθως με τυρί Μπάτζο απ' όπου...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img