Τα κριτσίνια είναι ένα είδος που ανήκει στην κατηγορία των αρτοποιημάτων. Χρησιμοποιείται είτε να συμπληρώσει την διατροφή μας, είτε να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά είδη του άρτου. Είναι μια χρήσιμη και γρήγορη λύση για ένα σνακ και είναι σχεδόν απαραίτητο να υπάρχει στα ντουλάπια μας για ώρα ανάγκης. Όταν έχουμε λίγο χρόνο τότε μπορούμε να τα φτιάξουμε με μεράκι και με αγάπη μόνοι μας.
Ας δούμε τα συστατικά που χρειάζονται
- 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 σακουλάκι ξηρή μαγιά
- 100 ml Ηλιέλαιο
- 400 ml Λευκός οίνος
- Αλάτι και προαιρετικά ζάχαρη
- 100 γραμμάρια Κεφαλοτύρι τριμμένο
Τα αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσουν
Τρόπος προετοιμασίας και ψησίματος
Αναμείγουμε όλα τα συστατικά μαζί και τα ζυμώνουμε, Στην συνέχεια τα κάνομε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μικρά ραυδάκια. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα απολαμβάνουμε.