Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usGazpacho. Η καλοκαιρινή...

Gazpacho. Η καλοκαιρινή δροσερή σούπα λαχανικών

Η καταγωγή της σούπας Gazpacho προέρχεται από την Ισπανική Ανδαλουσία. Φημολογείται πως οι ρίζες της φτάνουν στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής. Η Γκασπάτσο ήταν η σούπα των αγροτών και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εδώ είναι μια κλασική συνταγή προσαρμοσμένη στα Ελληνικά δεδομένα με λίγη Φέτα.

Συστατικά

  • 3 Ντομάτες (Κατά προτίμηση ζουμερές, αρωματικές και ώριμες)
  • 1 Αγγούρι μεγάλο
  • 1 Κόκκινη πιπεριά τ. Φλωρίνης
  • 1 Πράσινη πιπεριά
  • 1 Κρεμμύδι μικρό (Κατά προτίμηση κόκκινο)
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 1 Φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 2 Κ/Σ Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 Κ/Σ Ξύδι (Κατά προτίμηση τ Βαλσάμικο)
  • 1 Κ/Σ Χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι ALCO
  • Κύμινο ALCO (Προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
  • Βασιλικός ή μαϊντανός για γαρνιτούρα
  • 100γρ Φέτα

Προετοιμασία

Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας και κόβοντας τις ντομάτες, το αγγούρι, τις κόκκινες, πράσινες πιπεριές και το κόκκινο κρεμμύδι. Ξεφλουδίστε τo σκόρδο. Σε ένα μεγάλο μπλέντερ τοποθετήστε τις ντομάτες, το αγγούρι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πολτοποιήστε τα  μέχρι να επιτύχετε την επιθυμητή υφή. Προσθέστε τον χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τον χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και ανακατέψτε τα ξανά έως να ενωθούν ομοιόμορφα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κύμινο (αν χρησιμοποιείτε).

Βάλτε την σούπα σε ένα μεγάλο τάπερ και καλύψτε με καπάκι. Αφήστε την 1-2 ώρες στο ψυγείο ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις και να κρυώσει. Ανακατέψτε την Gazpacho πριν το σερβίρισμα και γαρνίρετε με τριμμένη Φέτα και λίγο ελαιόλαδο.

Τελικές συμβουλές

Εάν θέλετε το Gazpacho σας να έχει ακόμη περισσότερη λεία υφή, περάσετε την από λεπτό σουρωτήρι

Σερβίρισμα

Σερβίρετε με τραγανό ψωμί για ένα πιο χορταστικό γεύμα. Στολίστε την με λίγο βασιλικό!

Καλή Όρεξη! – Bon Appetit!

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και κριθαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και κριθαράκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες Έλληνες. Η λέξη «γιουβέτσι» προέρχεται από την τουρκική λέξη güveç, η οποία αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο φαγητών...

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Η συνταγή για Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει ρίζες της στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε αυτά που έχουν παράδοση την αλιεία. Ο συνδυασμός του κρασιού, της ντομάτας της ζάχαρης με μπαχαρικά, όπως...

Νέα εμφάνιση για τα καφέ Jacobs από την JDE Professional Ελλάς

Νέα εμφάνιση για τον καφέ Jacobs της εταιρείας JDE Professional Hellas.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img