Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usVegan γεμιστές πιπεριές...

Vegan γεμιστές πιπεριές και ντομάτες με μόνο τρία υλικά

Τα γεμιστά είναι παραδοσιακό πιάτο της Ελλάδας. Σας παρουσιάζουμε μια εναλλακτική vegan συνταγή με μόλις τρία συστατικά, αλάτι και πιπέρι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 Πιπεριές
  • 4 Ντομάτες
  • 300g Ρύζι Καρολίνα
  • 1 Κρεμμύδι ξηρό
  • Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • Λίγο Πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι και το κάνουμε μπάνιο, αλλάζοντας συχνά το νερό. Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε τα καπάκια (το άνω μέρος) από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι τις καθαρίζουμε με προσοχή να μην τις τραυματίσουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ το εσωτερικό της ντομάτας που είχαμε αφαιρέσει και με ραβδομμπλέντερ τα κάνουμε πρώτη ύλη για σάλτσα.

Το ίδιο το κάνουμε και με τις πιπεριές. Βγάζουμε από μέσα το εσωτερικό τους, σπόροι και μεμβράνες) και κρατάμε τις καθαρές πιπεριές.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να τσιγαρίσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας που είχαμε κάνει πριν από τις ντομάτες μας και το αλάτι. Τα σκεπάζουμε με καπάκι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε και το πλυμένο ρύζι. Τα ανακατεύουμε καλά και όλα μαζί τα βράζουμε για ακόμη 5 λεπτά.

ΓΕΜΙΣΜΑ

Στρώνουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα πυρίμαχο ταψί, το οποίο έχουμε προηγουμένως λαδώσει. Βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση σε κάθε ντομάτα και πιπεριά. Αν μας μείνει λίγη γέμιση κάνουμε ένα δεύτερο γέμισμα. Βάζουμε τα καπάκια απ’ τις ντομάτες και τις πιπεριές, ρίχνουμε λίγο λάδι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

ΨΗΣΙΜΟ

Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Κατεβάζουμε στην συνέχεια την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί μέσα στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα για 40 λεπτά.

Καλή Όρεξη – BON APPETIT

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και κριθαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και κριθαράκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες Έλληνες. Η λέξη «γιουβέτσι» προέρχεται από την τουρκική λέξη güveç, η οποία αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο φαγητών...

Gazpacho. Η καλοκαιρινή δροσερή σούπα λαχανικών

Η καταγωγή της σούπας Gazpacho προέρχεται από την Ισπανική Ανδαλουσία. Φημολογείται πως οι ρίζες της φτάνουν στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής. Η Γκασπάτσο ήταν η σούπα των αγροτών και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εδώ...

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Η συνταγή για Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει ρίζες της στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε αυτά που έχουν παράδοση την αλιεία. Ο συνδυασμός του κρασιού, της ντομάτας της ζάχαρης με μπαχαρικά, όπως...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img