Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΚαλοκαιρινά μύδια με...

Καλοκαιρινά μύδια με κέλυφος a la Greca

Το Ελληνικό καλοκαίρι θέλει τα θαλασσινά του και τα μύδια που είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες. Η συνταγή είναι από την Κρήτη από εστιατόριο 50 ετών.

Για την προετοιμασία του θα χρειαστούμε 15-20 μύδια με κέλυφος, ένα ποτήρι λευκό κρασί, λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά μουστάρδα, χυμό από λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΥΔΙΩΝ

Μια από τις πιο βασικές διαδικασίες είναι το πλύσιμο και καθάρισμα των μυδιών. Αφού θα πλύνουμε τα μύδια με βουρτσάκι αφαιρούμε του μουστάκι του με μια κίνηση προς τα πάνω.

ΥΛΙΚΑ

  • 15-20 Μύδια σε κέλυφος
  • 1-2 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 Κουταλιά μουστάρδα
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

και προαιρετικά σάλτσα κίτρινης ντομάτας Agromonte 

“Σάλτσα κίτρινης ντομάτας Agromonte”

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βράζουμε καλά. Σε αυτό το σημείο αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε την σάλτσα Σικελίας Agromonte και να συνεχίσετε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.

Καλή Όρεξη – Bon Appetit!

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβαρλάκια της θείας Σουλτάνας

Τα γιουβαρλάκια ήταν η αγαπημένη συνταγή της θείας Σουλτάνας. Μας έμαθε να τα κάνουμε με παραδοσιακό τρόπο, όπως τα έκανε η γιαγιά της στο χωριό. Η συνταγή είναι πάνω από 100 χρονών και εκτός από την ιστορική έχει και...

Το 4ο της κατάστημα άνοιξε η αλυσίδα Mc Donald’s στην Θεσσαλονίκη

Στο Mediterranean Cosmos στην κεντρική πλατεία του εμπορικού κέντρου άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο το νέο κατάστημα η αλυσίδα Mc Donald's. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η παραδοσιακή σπιτική Ρεβιθάδα

Η ρεβιθάδα είναι μια σούπα - πιάτο που αγαπάνε οι φαν των οσπρίων. Το αν την αποκαλέσουμε σούπα ή πιάτο εξαρτάται από την ποσότητα του υγρού στοιχείου που έχει Η ρεβιθάδα είναι παραδοσιακό πιάτο που μαγειρεύεται κυρίως από τα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img