Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΚαλοκαιρινά μύδια με...

Καλοκαιρινά μύδια με κέλυφος a la Greca

Το Ελληνικό καλοκαίρι θέλει τα θαλασσινά του και τα μύδια που είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες. Η συνταγή είναι από την Κρήτη από εστιατόριο 50 ετών.

Για την προετοιμασία του θα χρειαστούμε 15-20 μύδια με κέλυφος, ένα ποτήρι λευκό κρασί, λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά μουστάρδα, χυμό από λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΥΔΙΩΝ

Μια από τις πιο βασικές διαδικασίες είναι το πλύσιμο και καθάρισμα των μυδιών. Αφού θα πλύνουμε τα μύδια με βουρτσάκι αφαιρούμε του μουστάκι του με μια κίνηση προς τα πάνω.

ΥΛΙΚΑ

  • 15-20 Μύδια σε κέλυφος
  • 1-2 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 Κουταλιά μουστάρδα
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

και προαιρετικά σάλτσα κίτρινης ντομάτας Agromonte 

“Σάλτσα κίτρινης ντομάτας Agromonte”

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βράζουμε καλά. Σε αυτό το σημείο αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε την σάλτσα Σικελίας Agromonte και να συνεχίσετε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.

Καλή Όρεξη – Bon Appetit!

Συνεχίστε να διαβάζετε

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και κριθαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και κριθαράκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες Έλληνες. Η λέξη «γιουβέτσι» προέρχεται από την τουρκική λέξη güveç, η οποία αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο φαγητών...

Gazpacho. Η καλοκαιρινή δροσερή σούπα λαχανικών

Η καταγωγή της σούπας Gazpacho προέρχεται από την Ισπανική Ανδαλουσία. Φημολογείται πως οι ρίζες της φτάνουν στα χρόνια της Ρωμαϊκής εποχής. Η Γκασπάτσο ήταν η σούπα των αγροτών και υπάρχουν πολλές παραλλαγές που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Εδώ...

Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό

Η συνταγή για Χταπόδι με μακαρονάκι κοφτό είναι μια παραδοσιακή συνταγή που έχει ρίζες της στα νησιά του Αιγαίου και ειδικότερα σε αυτά που έχουν παράδοση την αλιεία. Ο συνδυασμός του κρασιού, της ντομάτας της ζάχαρης με μπαχαρικά, όπως...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img