Το Ελληνικό καλοκαίρι θέλει τα θαλασσινά του και τα μύδια που είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες. Η συνταγή είναι από την Κρήτη από εστιατόριο 50 ετών.
Για την προετοιμασία του θα χρειαστούμε 15-20 μύδια με κέλυφος, ένα ποτήρι λευκό κρασί, λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά μουστάρδα, χυμό από λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΥΔΙΩΝ
Μια από τις πιο βασικές διαδικασίες είναι το πλύσιμο και καθάρισμα των μυδιών. Αφού θα πλύνουμε τα μύδια με βουρτσάκι αφαιρούμε του μουστάκι του με μια κίνηση προς τα πάνω.
ΥΛΙΚΑ
- 15-20 Μύδια σε κέλυφος
- 1-2 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 1 Κουταλιά μουστάρδα
- Χυμό ενός λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
και προαιρετικά σάλτσα κίτρινης ντομάτας Agromonte
“Σάλτσα κίτρινης ντομάτας Agromonte”
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το λευκό κρασί, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βράζουμε καλά. Σε αυτό το σημείο αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε την σάλτσα Σικελίας Agromonte και να συνεχίσετε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Τα βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.