Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΗ παραδοσιακή σπιτική...

Η παραδοσιακή σπιτική Ρεβιθάδα

Η ρεβιθάδα είναι μια σούπα – πιάτο που αγαπάνε οι φαν των οσπρίων. Το αν την αποκαλέσουμε σούπα ή πιάτο εξαρτάται από την ποσότητα του υγρού στοιχείου που έχει Η ρεβιθάδα είναι παραδοσιακό πιάτο που μαγειρεύεται κυρίως από τα νησιά των Κυκλάδων. Ειδικότερα στη Σίφνο η ρεβιθάδα αποτελεί χαρακτηριστικό πιάτο που μαγειρεύεται κυρίως τις Κυριακές σε ειδικά πήλινα σκεύη και μέσα στον ξυλόφουρνο.

Εδώ έχουμε μια παραδοσιακή σπιτική συνταγή που θα την λατρέψετε. Είναι απλή και εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Ρεβίθια ALCO
  • 1 Κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά 
  • 3 φύλλα δάφνης ALCO
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο οξύτητα μας αρέσει)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Λίτρο Νερό

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό νερό, ώστε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις τα ρεβίθια βράσουν προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 15 λεπτά.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε ζεστή με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Καλή Όρεξη – Bon Appetit

 

TIPS

Στο τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.

Συνεχίστε να διαβάζετε

Σούπα φακές. Η πιο τέλεια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

Η σούπα Φακές έχει αρχαίες ρίζες και σήμερα ανήκει -και έχει δεσπόζουσα θέση- στην λίστα της λεγόμενης «Μεσογειακής διατροφής». Στην Ελλάδα είναι γνωστή ως Σούπα Φακές ή απλά ως «Φακές». Τις φακές τις αγαπάνε όλοι ή σχεδόν όλοι! Οι λόγοι...

Το πιο iconic ψωμί για τοστ το βρήκαμε στην Θεσσαλονίκη. Δείτε που μπορείτε να το βρείτε

Ένας ειδικός σκοπός της σελίδας BonAppetit.gr είναι να αναδεικνύει τα ξεχωριστά προϊόντα της Ελληνικής αγοράς. Ένα τέτοιο iconic ψωμί για τοστ το ανακαλύψαμε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης στον φούρνο - boulangerie FLEUR.  Το ψωμί έχει μοναδική σύνθεση με χαρούπι και...

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και κριθαράκι

Γιουβέτσι με μοσχαρίσιο κρέας και κριθαράκι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό που έχουν φέρει στην Ελλάδα οι Μικρασιάτες Έλληνες. Η λέξη «γιουβέτσι» προέρχεται από την τουρκική λέξη güveç, η οποία αναφέρεται σε πήλινο σκεύος που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο φαγητών...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img