Η ρεβιθάδα είναι μια σούπα – πιάτο που αγαπάνε οι φαν των οσπρίων. Το αν την αποκαλέσουμε σούπα ή πιάτο εξαρτάται από την ποσότητα του υγρού στοιχείου που έχει Η ρεβιθάδα είναι παραδοσιακό πιάτο που μαγειρεύεται κυρίως από τα νησιά των Κυκλάδων. Ειδικότερα στη Σίφνο η ρεβιθάδα αποτελεί χαρακτηριστικό πιάτο που μαγειρεύεται κυρίως τις Κυριακές σε ειδικά πήλινα σκεύη και μέσα στον ξυλόφουρνο.
Εδώ έχουμε μια παραδοσιακή σπιτική συνταγή που θα την λατρέψετε. Είναι απλή και εύκολη
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. Ρεβίθια ALCO
- 1 Κρεμμύδι μεγάλο ή 2 μικρά
- 3 φύλλα δάφνης ALCO
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Χυμός από 1-2 λεμόνια (ανάλογα με το πόσο οξύτητα μας αρέσει)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 Λίτρο Νερό
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε αρκετό νερό, ώστε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 ώρες μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις τα ρεβίθια βράσουν προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 15 λεπτά.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σερβίρουμε ζεστή με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
TIPS
Στο τέλος, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ – BON APPETIT!