Ήρθε η παραδοσιακή συνταγή για τα πιο τέλεια σπιτικά μπιφτέκια σχάρας με τρία μπαχαρικά και ρίγανη.
Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά 100% μοσχαρίσιο κιμά. Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να μας κόψει κιμά για μπιφτέκια που θα έχει το απαραίτητο συνδυασμό κρέατος και λίπους, το οποίο θα κάνει τα μπιφτέκια μας ζουμερά, αλλά και γευστικά! Εμείς, εμπιστευόμαστε τον κιμά από την Φάρμα Ελασσόνας, τον οποίο και προτείνουμε.
Συστατικά για περίπου 10 μπιφτέκια
500 γραμμάρια Μοσχαρίσιο κιμά
1/2 Κουταλιά του γλυκού Αλάτι
1/3 Κουταλιάς του γλυκού τριμμένο Μαύρο πιπέρι
1/2 Κουταλιά του γλυκού τριμμένη Κόκκινη καπνιστή πάπρικα
1/2 Κουταλιά του γλυκού σκόνη Μουστάρδας
*Προαιρετικά λίγη σκόνη Σκόρδο
Προετοιμασία
Βάζουμε σε ένα μπολ το κρέας και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά. Τα ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ώστε το κρέας να ομογενοποιηθεί καλά με τα μπαχαρικά. Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες προκειμένου να αφομοιώσει το κρέας όλα τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Τέλος, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που επιθυμούμε.
Τρόπος ψησίματος
Αρχικά προθερμάνουμε την σχάρα μας ή το σχαροτήγανο. Μπορούμε να βάλουμε κάποιο λαχανικό πάνω, όπως για παράδειγμα πιπεριές, ώστε αυτό να μας δείξει αν έχει προθερμαθεί καλά. Εφόσον είναι έτοιμο στην συνέχεια τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια μας πάνω σε αυτήν. Η σχάρα πρέπει να είναι ζεστή στο μέγιστο δυνατό ώστε να δημιουργήσει γρήγορα κρούστα και να θωρακίσει την υγρασία μέσα! Γυρίζουμε μετά από περίπου 3 – 4 λεπτά τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε ακόμη άλλα 3 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση ή βάζουμε τα μπιφτέκια μας σε σημείο όπου δεν έχει τόσο δυνατή ένταση έτσι ώστε να αποφύγουμε το κάψιμο του και το “υπερψήσιμο” τους που θα τα κάνει να χάσουν την υγρασία και να είναι στεγνά.
Σερβίρισμα
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε ζεστά!