Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΤέλεια σπιτικά 100%...

Τέλεια σπιτικά 100% μοσχαρίσια μπιφτέκια με τρία μπαχαρικά και ρίγανη

Ήρθε η παραδοσιακή συνταγή για τα πιο τέλεια σπιτικά μπιφτέκια σχάρας με τρία μπαχαρικά και ρίγανη.

Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά 100% μοσχαρίσιο κιμά. Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας, να μας κόψει κιμά για μπιφτέκια που θα έχει το απαραίτητο συνδυασμό κρέατος και λίπους, το οποίο θα κάνει τα μπιφτέκια μας ζουμερά, αλλά και γευστικά! Εμείς, εμπιστευόμαστε τον κιμά από την Φάρμα Ελασσόνας, τον οποίο και προτείνουμε.

Συστατικά για περίπου 10 μπιφτέκια

500 γραμμάρια Μοσχαρίσιο κιμά

1/2 Κουταλιά του γλυκού Αλάτι

1/3 Κουταλιάς του γλυκού τριμμένο Μαύρο πιπέρι

1/2 Κουταλιά του γλυκού τριμμένη Κόκκινη καπνιστή πάπρικα

1/2 Κουταλιά του γλυκού σκόνη Μουστάρδας

*Προαιρετικά λίγη σκόνη Σκόρδο

Προετοιμασία

Βάζουμε σε ένα μπολ το κρέας και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά. Τα ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ώστε το κρέας να ομογενοποιηθεί καλά με τα μπαχαρικά. Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες προκειμένου να αφομοιώσει το κρέας όλα τα αρώματα από τα μπαχαρικά. Τέλος, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Τρόπος ψησίματος

Αρχικά προθερμάνουμε την σχάρα μας ή το σχαροτήγανο. Μπορούμε να βάλουμε κάποιο λαχανικό πάνω, όπως για παράδειγμα πιπεριές,  ώστε αυτό να μας δείξει αν έχει προθερμαθεί καλά. Εφόσον είναι έτοιμο στην συνέχεια τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια μας πάνω σε αυτήν. Η σχάρα πρέπει να είναι ζεστή στο μέγιστο δυνατό ώστε να δημιουργήσει γρήγορα κρούστα και να θωρακίσει την υγρασία μέσα!  Γυρίζουμε μετά από περίπου 3 – 4 λεπτά τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε ακόμη άλλα 3 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση ή βάζουμε τα μπιφτέκια μας σε σημείο όπου δεν έχει τόσο δυνατή ένταση έτσι ώστε να αποφύγουμε το κάψιμο του και το “υπερψήσιμο” τους που θα τα κάνει να χάσουν την υγρασία και να είναι στεγνά.

Σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε ζεστά!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ – BON APPETIT

Disclaimer. Η συνταγή προέρχεται από το προσωπικό συνταγολόγιο των συντελεστών της σελίδας. Οποιαδήποτε ομοίωση με άλλες πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι τυχαία.

Η bonappetit.gr χρησιμοποιεί στις συνταγές μπαχαρικά από την εταιρεία AL-CO 

alco

Συνεχίστε να διαβάζετε

Νέα εμφάνιση για τα καφέ Jacobs από την JDE Professional Ελλάς

Νέα εμφάνιση για τον καφέ Jacobs της εταιρείας JDE Professional Hellas.

Σπιτικός Μουσακάς – Homemade Moussaka

Ο Μουσακάς θεωρείται ένα από τα πιο προβεβλημένα πιάτα της Ελληνικής γαστρονομίας και ένα από τα βασικά πιάτα στα εστιατόρια, ειδικότερα σε αυτά που βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα. Λόγω των πολλών παρασκευών είναι πολλές φορές αποτρεπτικό να το μαγειρεύουμε...

Καλοκαιρινά μύδια με κέλυφος a la Greca

Το Ελληνικό καλοκαίρι θέλει τα θαλασσινά του και τα μύδια που είναι ένας από τους καλύτερους μεζέδες. Η συνταγή είναι από την Κρήτη από εστιατόριο 50 ετών. Για την προετοιμασία του θα χρειαστούμε 15-20 μύδια με κέλυφος, ένα ποτήρι λευκό...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img