Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Ενημέρωση, Ποιότητα, Καινοτομία

spot_img
ΑρχικήCook with usΣαλάτα ζυμαρικών με...

Σαλάτα ζυμαρικών με ντομάτα, ελαιόλαδο και μαϊντανό

Καλοκαιρινή συνταγή με ζυμαρικά, χυμό φρέσκιας ντομάτας και ντοματίνια.

Αναζητάτε ένα γρήγορο και δροσερό γεύμα;

Οι σαλάτες έχουν ειδικά το καλοκαίρι την τιμητική τους. Εκτός από συνοδευτικό στα κύρια πιάτα μπορούν να αποτελέσουν και ένα πλήρες γεύμα. Η σαλάτα ζυμαρικών με σάλτσα από φρέσκια ντομάτα, τοματίνια, μαϊντανό και ελαιόλαδο είναι μια υπέροχη και γρήγορη λύση.

Τα συστατικά σαλάτας

Τα συστατικά της σαλάτας είναι απλά και βρίσκονται σε όλες τις κουζίνες:

  • 250g Ζυμαρικά Penne Rigate
  • 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 6 ντοματίνια
  • 1 Κουτάλι της σούπας Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός
  • Ρίγανη AL-CO
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Τα βάζουμε κάτω από κρύο νερό για να κρυώσουν. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο να θωρακίσει τα ζυμαρικά και στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Τα αναμειγνύομε απλά και στο τέλος προσθέτουμε τον κομμένο μαιντανό και το γεύμα – σαλάτα είναι έτοιμο!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ  – BON APPETIT!

Η bonappetit.gr χρησιμοποιεί στις συνταγές μπαχαρικά από την εταιρεία AL-CO

alco

Συνεχίστε να διαβάζετε

Vegan γεμιστές πιπεριές και ντομάτες με μόνο τρία υλικά

Τα γεμιστά είναι παραδοσιακό πιάτο της Ελλάδας. Σας παρουσιάζουμε μια εναλλακτική vegan συνταγή με μόλις τρία συστατικά, αλάτι και πιπέρι. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 4 Πιπεριές 4 Ντομάτες 300g Ρύζι Καρολίνα 1 Κρεμμύδι ξηρό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο 1 κ.γ. Αλάτι Λίγο Πιπέρι μαύρο...

Λαζάνια ‘a la Pizza’ με mozarella και κόκκινη σάλτσα βασιλικού ψημένα στο φούρνο

Τα Λαζάνια είναι σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές το παλαιότερο ζυμαρικό. Η ονομασία τους προέρχεται από το laganum. Η κλασική τους εκδοχή είναι με κιμά, αλλά τι γίνεται όταν διανύουμε την περίοδο της νηστείας ή όταν δεν τρώμε κρέας; Φτιάξαμε...

Μπατζίνα. Η πεντανόστιμη Θεσσαλική ζυμαρόπιτα

H Μπατζίνα είναι είδος πίτας που γίνεται χωρίς φύλλο και για αυτό συχνά ονομάζεται και ζυμαρόπιτα. Η προέλευση της είναι από την Ήπειρο και από την Θεσσαλία. Ήταν η πίτα των βοσκών και γινόταν συνήθως με τυρί Μπάτζο απ' όπου...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img